KONTAKT:PRINT:ENGLISH

Velkommen

Musikskolen

Big Band

Symfoniorkester

Frivillig idræt

OldSAGerne

Sankt Annæ Big Band

Om orkesteret

SABB er et klassisk bigband med fuld besætning (5 saxofoner, 4 trompeter, 4 basuner + rytmegruppe). Orkesteret har et højt ambitionsniveau og samarbejder jævnligt med professionelle instruktører, senest som deltagere i XIX Internationaler JugendBigband Workshop i Neubrandenburg i marts 2015. SAG Bigband regnes for et af de bedste ungdomsbigbands i Danmark. 

Orkesteret har modtaget støtte til turneer og workshops af Toyota Fonden og Tuborgfondet, samt fra SAG Trivselsfonden. 

Optagelse i orkesteretSAG Bigband i Copenhagen Jazzhouse

Orkesteret er åbent for alle elever på Sankt Annæ. Du skal være rutineret på dit instrument, og du skal have nogenlunde sikre nodekundskaber for at være med i bandet.

For at blive medlem skal du gennem en optagelsesprøve. Ved optagelsesprøven skal du spille skalaer, spille en orkesterstemme fra repertoiret, som du får udleveret nogle dage i forvejen så du har mulighed for at øve dig på den. Hvis du har lyst til at vise dine evner som solist skal du improvisere over en blues i en selvvalgt toneart, men det er ikke et krav for at blive optaget i bandet at man kan improvisere.

Orkesterets aktiviteter

Den daglige leder af orkesteret er Jens Erik Raasted, som er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Orkesterets repertoire fastlægges af orkesterets dirigent i samarbejde med en elevbestyrelse valgt blandt orkesterets medlemmer.

Jens Erik Raasted, dirigent for SAG Big Band

Orkesteret har blandt andet samarbejdet med Sankt Annæ Gymnasiekor, første gang i 2003 hvor kor og bigband havde stor succes med opførelser af Duke Ellingtons ”Sacred Concert” i Danmark, Sverige, Finland, Letland og Estland.

Samarbejdet genoptoges i 2007, hvor kor og bigband turnerede i Tyskland, Tjekkiet og Ungarn med værket "Soldaten", komponeret af Lars Møller til H. C. Andersen-året.

I 2011 var SAG Bigband i Burkina Faso hvor orkesteret var inviteret til at åbne den Panafrikanske Filmfestival FESPACO på Burkinas nationalstadion i Ouagadougou foran 45.000 begejstrede tilskuere. I 2014 var bigbandet på turné på østkysten af USA, med koncerter i Washington D. C, Princeton, NJ, og på Manhattan med en open air koncert på Lincoln Center, i serien Young Music Makers. 

Koncerter i skoleåret

Orkesteret tager i træningslejr en weekend i løbet af efteråret. På weekenden arbejder vi med en professionel instruktør, og weekenden afslutter med en offentlig koncert.

I januar måned spiller orkesteret for de kommende 1.g-elever på skolens Introduktionsaften.

Fra februar måned er orkesteret i topform, og det er her de fleste koncerter ligger. Der er skolekoncerter i hovedstadsområdet, forårskoncert på Copenhagen Jazzhouse, koncert på Musikskolernes Dag på Plænen i Tivoli, trivselsfest på Sankt Annæ Gymnasium hvert tredje år og medvirken ved dimissionsfesten ved skoleårets slutning.

Ud af huset

SAG Bigband dækker en del af sine driftsudgifter ved koncerthonorarer. Vi har underholdt ved KL’s generalforsamling, Amagerbankens aktionærmøder, Model European Parlament’s Cultural Evening, Copenhagen Marathon, Lyngby Storcenter, GL’s repræsentantskabsmøde, CBS' personalefest, Brygger Jacobsens 200 års fødselsdag på Carlsberg, Copenhagen Jazz Festival og Christiania Jazzklubs 10 års fødselsdag - for blot at nævne nogle få af de mange forskellige opgaver vi har løst. Orkesterets honorarer går til bandets aktiviteter, pris og vilkår for koncerter aftales fra koncert til koncert. Hvis I vil have bigbandet ud at spille, så skriv til jr@sag.dk, eller til Sankt Annæ Bigband, Sjælør Boulevard 135, 2500 Valby, att. SAG Bigband.

 

 

SASO: Sæsonfolder 2015-2016

Så er Sankt Annæ Symfoniorkesters sæsonfolder udkommet. Se den her.

SASO i Wien

Sankt Annæ Symfoniorkester kickstartede jubilæumssæsonen 2015/16 med en turné til Wien i Østrig i juli måned.

Symfoniorkesteret i Koncertsalen i Tivoli

Læs mere...
Sankt Annæ Gymnasium | Sjælør Boulevard 135 | 2500 Valby | Tlf. 36 46 62 22 | Mandag - fredag 8.00 - 14.00 | Fax 3644 2112 | sag@sag.dk
Til forsiden